To street food έχει γίνει η νέα τάση στη γαστρονομία τα τελευταία χρόνια. Συνεχώς ξεπροβάλλουν ολοένα και περισσότερα εστιατόρια με έθνικ φαγητό και «παράξενα» πιάτα. Σούσι, bao buns, ramen, φαλάφελ και κάθε λογής burgers είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που γνωρίσαμε πρόσφατα. 

Και ενώ πολλοί από τους λάτρεις του street food μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις, οι περισσότεροι πάντα καταλήγουν στο κλασσικό αγαπημένο σουβλάκι με γύρο. Δεν είναι μόνο ότι έχουν συνδυάσει το σουβλάκι με το γρήγορο φαγητό, αλλά ότι ο γύρος είναι πάντα μια ασφαλής και πεντανόστιμη, παραδοσιακή επιλογή που δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ. 

Το σουβλάκι είναι πλέον θεσμός. Συνοδεύει αγαπημένες στιγμές, είναι η πρώτη επιλογή της παρέας και η απόλυτη γευστική εμπειρία. Αλήθεια φώναξε ποτέ κανείς φίλους στο σπίτι για μπάλα και σούσι; Μάλλον όχι! 

Τι κάνει όμως το σουβλάκι τόσο απολαυστικό; Το μυστικό είναι στις πρώτες ύλες και στη βάση του, δηλαδή στο γύρο. Τα φημισμένα ψητοπωλεία δίνουν μεγάλη έμφαση στην προέλευση του γύρου και επιλέγουν παραγωγούς που εμπιστεύονται για την γεύση, την ποιότητα και τις άριστες συνθήκες επεξεργασίας και μεταφοράς. Ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες κρεατοσκευασμάτων είναι η King’s Gyros, η οποία συνεργάζεται με πιστοποιημένους Έλληνες κτηνοτρόφους και επιλέγει τα καλύτερα κρέατα και τα πιο φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά. 

Ο συνδυασμός των ποιοτικών υλικών και του καλού ψησίματος απογειώνει το σουβλάκι το οποίο θα έρχεται πάντα πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών. 

  1. Πώς θα ετοιμάσετε τα πιο νόστιμα χοιρινά σουβλάκια

Καλοψημένα, ζουμερά χοιρινά σουβλάκια με πατάτες τηγανητές (ή λαχανικά για όσους προσέχουν) και μια παγωμένη μπύρα! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για μια απολαυστική βραδιά με φίλους; Τα παρακάτω μυστικά για τέλεια ψημένα και νόστιμα χοιρινά σουβλάκια θα σας ανοίξουν την όρεξη. 

Επιλέξτε σουβλάκια από χοιρινό λαιμό που έχει πάντα τρυφερό και νόστιμο κρέας. Προτιμήστε τα σουβλάκια με πλακέ σχήμα τα οποία ψήνονται ευκολότερα και δεν πέφτουν όταν τα γυρίζετε στη σχάρα. Αν επιλέξετε να τα μαρινάρετε ώστε να αφήνουν μια έκρηξη αρωμάτων στο στόμα και να παραμείνουν μαλακά, φροντίστε πριν το ψήσιμο να τα σκουπίσετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. 

Ο έμπειρος ψήστης κάνει τη διαφορά!
Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά και μόλις τα σουβλάκια αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα, γυρίστε τα από την άλλη πλευρά. Αν δεν ξεκολλάνε, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να μην κομματιαστούν. Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα σουβλάκια να σιγοψηθούν. 

Τα σπιτικά ψημένα σουβλάκια είναι μια λαχταριστή λιχουδιά για όλη την οικογένεια. Τις μέρες που δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα απευθυνθείτε στο ψητοπωλείο της γειτονιάς σας και ζητήστε το αγαπημένο σας πιάτο. Βεβαιωθείτε ωστόσο ότι το κρέας είναι άριστης ποιότητας και έχει την υπογραφή της King’s Gyros. 

  1. Σουβλάκι κοτόπουλο: Απόλαυση χωρίς ενοχές!

Προσέχεις τη γραμμή σου αλλά δε μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου σουβλάκι; Κάνε τη «light» επιλογή και απόλαυσε το χωρίς τύψεις. Και όμως υπάρχει σουβλάκι με λίγες θερμίδες, είναι υγιεινό και παραμένει πεντανόστιμο! 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το γύρο με καλαμάκι κοτόπουλο και να γλιτώσεις αρκετές θερμίδες. Τα καλαμάκια κοτόπουλο της King’s Gyros φτιάχνονται με κομμάτια από τρυφερό στήθος ή μπούτι κοτόπουλο, από προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς, και είναι πάντα φρέσκα. Έτσι διατηρούν όλη τη νοστιμιά αλλά και τα θρεπτικά συστατικά τους. 

Ένα ακόμα tip για σουβλάκι με τις ευλογίες του διαιτολόγου είναι να ζητήσεις αλάδωτη πίτα και αντί για μια λιπαρή σως να ζητήσεις δροσερό γιαούρτι. Επιπλέον μείωσε τις τηγανητές πατάτες στο σουβλάκι σου και πρόσθεσε περισσότερα φρέσκα ή ψητά λαχανικά. Έτσι θα παραμείνεις πιστός στη δέσμευσή σου για πιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς να στερηθείς! 

  1. Καιρός να αλλάξετε τον τρόπο που παραγγέλνετε στα εστιατόρια

Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στο καλό φαγητό! Είτε πρόκειται για γκουρμέ συνταγές είτε για παραδοσιακές γεύσεις που έχουμε συνδέσει με το οικογενειακό τραπέζι, η ανάμνηση του φαγητού παραμένει ισχυρή. Αυτή είναι και η αιτία που συχνά πολλοί επισκέπτες εστιατορίων παραγγέλνουν χωρίς να ανοίξουν τον κατάλογο. Επιλέγουν δηλαδή κάτι «δοκιμασμένο» που έχουν απολαύσει στο παρελθόν. 

Η συνήθεια αυτή αποτρέπει από το να γνωρίσουν διαφορετικές γεύσεις που δεν αποκλείεται να γίνουν οι νέες αγαπημένες τους. Στον κατάλογο ενός ψητοπωλείου για παράδειγμα, μπορεί κανείς σήμερα να βρει πέρα από τις συνηθισμένες γεύσεις, μια σειρά από γαστρονομικούς πειρασμούς. 

Η King’s Gyros προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κρεατοσκευάσματα όπως λουκάνικα τύπου Αράχωβας, μπιφτέκι γεμιστό με Gouda, μπιφτέκι κοτόπουλο, ανατολίτικο κεμπάπ ή strips κοτόπουλο πανέ. Αυτό που κάνει τα προϊόντα να ξεχωρίζουν είναι οι μοναδικές συνταγές αλλά και οι εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες που αναδεικνύουν κάθε πιάτο. 

Δε μένει παρά να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα, να τα δοκιμάσετε και να αλλάξετε συνήθειες!