Τοπικά

Γιατί να ανακοινώσει υποψήφιους δημάρχους ο Μητσοτάκης; 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πήγανε σήμερα στην Τρίπολη με την ελπίδα ότι θα ακούσουν από το στόμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τη στήριξη προς τους υποψήφιους δημάρχους. 

Ή μάλλον καλύτερα ποιους θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για υποψήφιους δημάρχους. 

Τελικά φύγανε με άδεια χέρια και μάλλον με απογοήτευση αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην απόφασή του να μην υπάρξει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο πλην των μεγάλων δήμων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. 

Το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι περιφέρειες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χαραμίσει στελέχη που θα μπορούσαν να κερδίσουν τις περιφέρειες για να πάρει κάποιους Δήμους. 

Καλό θα ναι όσο γίνεται πιο γρήγορα να το αντιληφθούν αυτό οι υποψήφιοι και αν θέλουν να τα έχουν καλά με το κόμμα να προετοιμάζονται για εκλογική εκστρατεία, Όχι στο δήμο τους αλλά σε όλο τους το νόμο.

Ο μόνος σίγουρος που θα πάρει στήριξη είναι ο Μπίτζιος από τον Τραμπ.

Αλλά θα είναι για τον Ιούνιο με τα μπάνια του λαού…

Το στοίχημα για τη ΝΔ στην Πελοπόννησο είναι μεγάλο και έχει ονοματεπωνυμο. Παναγιώτης Νίκας….

Και για την ιστορία. 

Κυριάκος Μητσοτάκης, 16/4/2018, στο κοινό Συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ : “Για μένα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν «μπλε», «ροζ», «πράσινοι» ή «κόκκινοι» αυτοδιοικητικοί. Δεν υπάρχουν χρώματα, όπως δεν υπάρχουν και διαχωριστικές γραμμές. […] Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας.”

Κυριάκος Μητσοτάκης, 4/7/2018, Συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε της Πάτρας : “Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι όπως γνωρίζετε τα Κόμματα απομακρύνονται από τις λογικές των σκληρών κομματικών χρισμάτων. Και αν εννοούμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματικά ακομμάτιστη η οποία θα μπορεί να ρυθμίσει τα του οίκου της με βάση την αποτελεσματικότητα, την εγγύτητα στα προβλήματα, τότε είναι καλύτερο να ακούμε προσεκτικά τις τοπικές κοινωνίες και να μην προσπαθούμε εμείς να επιβάλλουμε υποψηφιότητες κόντρα στη θέληση των πολιτών.”

Κυριάκος Μητσοτάκης, 16/9/2018, Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ : “Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Αν πραγματικά πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών, τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης, και να δίνουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με τον οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος.”

Κυριάκος Μητσοτάκης, 8/10/2018, Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα : “Λέμε, όμως, επίσης ξεκάθαρα, ότι δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε και δεν νομιμοποιούμαστε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό στο πώς κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί, να επιλέξει, δηλαδή, τον καλύτερο ή την καλύτερη, για να προΐσταται των Δήμων. Το ίδιο δεν ισχύει για τις Περιφέρειες.”

Κυριάκος Μητσοτάκης, 15/10/2018, κατά την περιοδεία του στο Νομό Κορινθίας : “Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους.”

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close