Επικαιρότητα

ΓΕΝΟΠ: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ

 

Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ, αντίθετα υπάρχει τεράστια έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες και στους διοικητικούς υπαλλήλους, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στην επιστολή της αυτή, δηλώνει για ακόμη μία φορά την αντίθεσή της για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιστολής, η ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα το 1994 είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμερα ΅ε σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, ΅ε χιλιάδες χιλιό΅ετρα περισσότερο δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης και ΅ε εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές, έχει 15462 λιγότερους.

Όσο για τους διοικητικούς υπαλλήλους, από 6.717 που ήταν το 1996 είναι σήμερα 3.905.

Όπως σημειώνει η ΓΕΝΟΠ, «η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες, είναι ότι εκατοντάδες καταστήματα εμπορίας είναι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ΅ε αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές».

Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι στο πλαίσιο του κανόνα «πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη», το ΔΣ της ΔΕΗ πρότεινε τον Απρίλιο να εγκριθεί η πρόσληψη 470 υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και διοικητικών, ενώ ζητεί την εξαίρεση της επιχείρησης από τους περιορισμούς στις προσλήψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close