Γαλλία: Συναγερμός σε διάσημο θέρετρο γυμνιστών – Πάνω από 90 κρούσματα κορωνοϊού

0

Στο «κόκκινο» βρίσκεται διάσημο θέρετρο γυμνιστών στα νότια της Γαλλίας. Τουλάχιστον 95 άτομα στο θέρετρο Cap d’Agde, 30 μίλια νότια του Μονπελιέ, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικά στον κορωνοϊό.

Εκτός από αυτούς, άλλα 50 περίπου άτομα ανέφεραν ότι αρρώστησαν μετά την επιστροφή τους στα σπίτια τους από το θέρετρο.

Αξιωματούχοι υγείας έχουν προειδοποιήσει τους επισκέπτες στο θέρετρο – το οποίο είναι δημοφιλές και στους swingers – πως πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης συμπεριλαμβανομένης της μάσκας προσώπου.

Οι γιατροί πραγματοποίησαν 194 τεστ σε επισκέπτες στο θέρετρο την περασμένη Δευτέρα, με 38 να βγαίνουν θετικά, δήλωσε η περιφερειακή υπηρεσία υγείας. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν άλλα 244 τεστ την Τετάρτη, με 57 εξ αυτών να βγαίνουν θετικά. Τώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 310 εξετάσεων που διενεργήθηκαν την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής δήλωσε πως το ποσοστό μόλυνσης στο θέρετρο γυμνιστών είναι τέσσερις φορές υψηλότερο από ότι στο διπλανό χωριό. Κι όλα αυτά, την ώρα που η Γαλλία ανέφερε σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο. Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και πως οι λοιμώξεις ουσιαστικά συνέβησαν σε άτομα νεαρής ηλικίας 20 έως 40 ετών, που βρέθηκαν σε πάρτι.

Όσο για το συγκεκριμένο θέρετρο, θεωρείται η μεγαλύτερη κοινότητα γυμνιστών στον κόσμο, με έως 40.000 άτομα να μένουν εκεί στο αποκορύφωμα μιας τυπικής θερινής περιόδου.

πηγη

Leave a Reply