«Βόμβα» από FBI για τις εκλογές στις ΗΠΑ

0
In this Tuesday, July 31, 2018, photo, an FBI employee works in a computer forensics lab at the FBI field office in New Orleans. More than 20 people working for the FBI headquarters in Louisiana are working on cyber security. They include experts working at forensics labs, doing forensics on computer hard drives and developing techniques for analyzing computer memories in efforts to fight and find intruders, according to the special agent in charge of the FBI's New Orleans field office. (AP Photo/Gerald Herbert)

Ο επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με μια σταθερή εκστρατεία παραπληροφόρησης που στοχεύει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν όπως επίσης και με την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών στην εκλογική διαδικασία.

Η Μόσχα επιχειρεί επίσης να υποβαθμίσει αυτό που βλέπει ως αντιρωσικό αμερικανικό κατεστημένο, δήλωσε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ στην επιτροπή Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ρέι δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι μια «σταθερή εκστρατεία παραπληροφόρησης» που, όπως είπε, φοβάται πως μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

Η κατάθεση του Ρέι ακολουθεί μια προειδοποίηση στις 7 Αυγούστου του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπείας και Ασφαλείας ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν, και οι τρεις χώρες προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την Κίνα, ο Ρέι δήλωσε ότι το FBI είναι τόσο δραστήριο στην παρακολούθηση των προσπαθειών της Κίνας για να αποκτήσει αμερικανική τεχνολογία και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, που ανοίγει μια νέα έρευνα αντικατασκοπείας σε σχέση με την Κίνα «κάθε δέκα ώρες».

Ο Ρέι είπε επίσης ότι το FBI διεξάγει πολυάριθμες έρευνες για βίαιους εγχώριους εξτρεμιστές έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στους δρόμους κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο «μέρος» των ερευνών αφορά οργανώσεις που ασπάζονται την ιδεολογία της «λευκής υπεροχής».

πηγη

Leave a Reply