Επικαιρότητα

Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά της σχολικής κοινότητας

Τα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (27/2), όπου δεκάδες μαθητές τιμήθηκαν για τις ικανότητες και τις γνώσεις τους στον θαυμαστό κόσμο των Μαθηματικών.

Στην εκδήλωση, τα δύο πρώτα χρυσά βραβεία πήραν ο Χάρης Τσαμπατσίδης και ο Παναγιώτης Λόλος , από το Λιτόχωρο Πιερίας και τα Τρίκαλα αντίστοιχα. 

Οι δύο αυτοί μαθητές είχαν τέλειο γραπτό, σύμφωνα με τους καθηγητές που τους βαθμολόγησαν, ενώ οι ίδιοι παρουσίασαν τα μαθηματικά ωςδιασκέδαση και ως διανοητικό παιχνίδι που σε γεμίζει χαρά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τσαμπατσίδης έχει επιλεγεί για τοΠανεπιστήμιο του ΜΙΤ των ΗΠΑ όπου θα παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα για ενάμιση μήνα. 

Ακόμη βραβεύτηκε ένας μαθητής με προβλήματα όρασης, ο Αργύρης Κουμτζής από το γυμνάσιοΠεύκων Θεσσαλονίκης, που επίσης κατάφερε να διακριθεί και δήλωσε ότι βρίσκει χαρά καιικανοποίηση λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και ένας αλλοδαπός 21 ετών, που παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο των Φυλακών Αυλώνας , στο οποίο όχι μόνο κατάφερε να μάθει τα ελληνικά, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται με τα μαθηματικά , τα οποία είχε αγαπήσει από τη πρώτη στιγμή που πήγε στο σχολείο στην πατρίδα του.

 Ο 21χρονος έλαβε το αργυρό βραβείο, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του , ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός. Όπως είπε ο κ. Δαμιανός είναι μελετηρός και ταλέντο στα μαθηματικά.

Επίσης δύο μαθητές ένα αγόρι και ένα κορίτσι δίδυμα, διακρίθηκαν για την επιτυχία τους στα μαθηματικά που μελετούν μαζί βοηθώντας το ένα το άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close