Βασιλόπουλος: Υποβάθμιση του ποδοσφαίρου η αναδιάρθρωση των κατηγοριών της ΕΠΣ Κορινθίας

0

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω σε διάφορα αθλητικα σάιτ για δήθεν σενάρια τα οποία αφορουν μια αναδιάρθρωση των κατηγοριών της ΕΠΣ Κορινθίας λόγω της οριστικης διακοπής των πρωταθληματων.

Σενάρια που οι εφευρέτες τους είναι προπονητες , αριβιστες, παραγοντες με “θητεία” ενός έτους,λαϊκιστές, νταραβερητζηδες που ανάλογα το κίνητρο και το συμφέρον τους προσπαθουν να δώσουν μια πλασματικη εικόνα όπως την ζουν στο μυαλό τους για το ποδοσφαιρο μας.

Καταρχήν η κατάργηση κατηγορίας σημαίνει αυτόματα υποβάθμιση του ποδοσφαιρου γιατί αυτός που αγωνίζεται στην Β κατηγορία ξαφνικά θα συμμετασχει στην τελευταία κατηγορία που θα έχει μετατραπεί η δικιά του κατηγορία.

Μιλάνε για Α κατηγορία με 2 ομίλους οι οποίοι θα γίνονται με γεωγραφικά κριτήρια, να τους ενημερώσουμε ότι πανελλαδικα οι επς που έχουν 2 ομίλους στην Α κατηγορίας τους -Αθηνών Πειραιά Μακεδονιας- κάνουν κλήρωση γιατί είναι ο Μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του πρωταθληματος που διεξάγουν, και βέβαια να αναφέρω ότι οι 3 αυτες επς βγάζουν 2 πρωταθλητες.

Εδω θα σταματήσω να επισημάνω γιατί πασχουν αυτές οι προτάσεις γιατί είναι προφανες ότι εκτός από προχειρες είναι και επικινδυνες και οποίος μπαίνει και σε απλή διαδικασία να της συζητήσει με τους εμπνευστές τους κατανοεί τα κίνητρα τους.

Το ποδοσφαιρο μας δεν έχει ανάγκη από φανταστικά ανεφάρμοστα πλανα σχεδιασμένα από αναρμόδιους τα οποία έχουν την απαίτηση να τα πληρωσουν οι λιγοι παράγοντες που έχουν απομείνει στο Κορινθιακό ποδοσφαιρο.

Παράγοντες οι οποίοι είναι πλεον είδος προς εξαφάνισης για την διατήρηση των ομάδων. Το ποδοσφαιρο μας δεν είναι ερασιτεχνικό είναι αμειβομενο με τεράστια κοστη και ο Κορίνθιος παραγοντας είναι αυτός που χρειάζεται στήριξη από όλους τους εμπλεκόμενους -διαιτητές, προπονητες, ποδοσφαιριστες, επς,δημους-για να μπορέσει να αντέξει και να συνεχίσει να συντηρεί το ποδοσφαιρο μας.

Βεβαίως η ξαφνική διακοπή των πρωταθληματων και η επικύρωση των βαθμολογιών την στιγμή της καραντινας θα επιφέρει και αδικίες για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστουν και ποιες θα προβιβαστουν δίνεται όμως η δυνατότητα στο Δ/Σ της επς μέσα από αλλαγές των προκυρηξεων οι αδικίες να είναι όσο γίνεται λιγότερες και όχι προσχημα για να ικανοποιήσουν μερικοί λαϊκιστές τους τυχόν ενδιαφερόμενους εις βάρος των υπολοίπων ομάδων.

Το Κορινθιακό ποδοσφαιρο έχει ανάγκη από ιδέες και προτασεις που θα του δώσουν πνοη και ζωντάνια και όχι από “φαντασιες” και προχειροτητες που θα το βουλιάξουν σε ένα χρόνο. Απλές και καθαρές επιλογές που θα διασφαλίζουν ηρεμία και σιγουριά αυτό χρειάζεται το ποδοσφαιρο μας.

Leave a Reply