Βίντεο: Πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα απαγγέλλουν Ελληνικά ποιήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης

0

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση της δημόσιας εκστρατείας #menoumespiti, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας δημιούργησε βίντεο με τίτλο “Μένουμε σπίτι.

Ταξιδεύουμε μέσω της Λογοτεχνίας – Ξένοι διπλωμάτες απαγγέλλουν ελληνική λογοτεχνία”, μια πρωτοβουλία που μας καλεί όλους να ξαναεπισκεφτούμε την ελληνική ποίηση, να κάνουμε το χρόνο μας στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος.

Στο βίντεο εμφανίζονται πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα να απαγγέλλουν αποσπάσματα από ελληνική ποίηση της επιλογής τους είτε στη γλώσσα τους είτε στα αγγλικά ή απευθείας στα ελληνικά. Μέσω της οικουμενικότητας και διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Όμηρο έως τις μέρες μας, στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην πανδημία.

Στο εν λόγω βίντεο, το πρώτο μέρος του οποίου μπορείτε να δείτε πιο κάτω, συμμετέχουν πρέσβεις και εκπρόσωποι 18 χωρών (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κίνα, Μεξικό, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία).

Πηγή

Leave a Reply