Απίστευτο και όμως αληθινό….

Διαβάστε το άρθρο.

Δίχως καν να νιώθει την ανάγκη να κρατήσει τα προσχήματα, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων προς τις τουρκικές ακτές – Νέο περιστατικό ανοιχτά της Λέσβου με βάρκα στην οποία επέβαιναν 29 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πληροφορίες και για άλλη περίπτωση στη Λήμνο.

Μέρος της καθημερινότητας και της επιχειρησιακής ρουτίνας του λιμενικού σώματος αποτελούν πλέον οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα προς τις τουρκικές ακτές.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε μόλις προχτές, όταν ακόμη μία φουσκωτή λέμβος έγινε μπαλάκι μεταξύ των ακταιωρών των δύο χωρών, καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των προσφύγων, μασκοφόροι άνδρες, πιθανότατα του ελληνικού Λιμενικού, επιτέθηκαν στο σκάφος τους, κατέστρεψαν τη μηχανή τους και στη συνέχεια άλλο σκάφος του Λιμενικού τούς ρυμούλκησε στα όρια των εθνικών υδάτων και στη συνέχεια τους εγκατέλειψε αβοήθητους στο έλεος των Τούρκων λιμενικών.

Επρόκειτο για μια βάρκα με 29 αραβόφωνους πρόσφυγες, μεταξύ τους και πολλά μικρά παιδιά, από τα οποία ορισμένα βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μετά τις ατελείωτες μαρτυρικές ώρες που πέρασαν στη θάλασσα.about:blank

Ολα αυτά κάτω από το αδιάφορο βλέμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μόλις λίγες ώρες μετά το πέρας της «Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων» που γιορτάζεται την 20ή Ιουνίου, η οποία υποτίθεται ότι είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα όσων υποχρεούνται να εγκαταλείψουν βίαια τις εστίες τους, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, που επίσης υποτίθεται είναι ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Οι απροκάλυπτες διαστάσεις που έχει πάρει η συγκεκριμένη πρακτική αποτυπώνονται εύγλωττα και στα Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του ελληνικού Λιμενικού που σε τακτική βάση εξοπλίζονται με τα πορτοκαλί Liferafts, τα οποία ούτε μπαίνουν στον κόπο να τα κρύψουν από τα βλέμματα. Τόσο στη Χίο όσο και στη Σάμο, τα ΠΑΘ 070 και 050 αντίστοιχα κυκλοφορούν έμφορτα με τις πορτοκαλί σχεδίες διάσωσης στο κατάστρωμά τους, οι οποίες ανανεώνονται διαρκώς.

Οι χώροι φόρτωσης αδειάζουν και γεμίζουν συνεχώς με νέες σχεδίες, αφού σε αυτές, όπως έχουν αποδείξει ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» και εξειδικευμένες έρευνες διεθνών μέσων ενημέρωσης, φορτώνονται με τη βία όσοι πρόσφυγες εντοπίζονται είτε σε στεριά είτε σε θάλασσα και, με συνοπτικές διαδικασίες πέρα ως πέρα παράνομες, ρυμουλκούνται στα σύνορα, όπου έπειτα από ώρες παραλαμβάνονται από τους Τούρκους.

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε βορειοανατολικά της Λέσβου, νέες πληροφορίες έκαναν λόγο για μία ακόμα βάρκα, ανοιχτά της Λήμνου αυτή τη φορά, που εγκαταλείφθηκε μεσοπέλαγα, χωρίς να υπάρχουν άλλες πληροφορίες για την τύχη των επιβαινόντων σε αυτήν.

Οι 29 πρόσφυγες από το πρώτο περιστατικό στη Λέσβο τελικά ύστερα από ώρες παραλήφθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σχόλιο ekorinthos : Έχει χαθεί το τόπι στα πλαίσια της αντιπολίτευσης.