Απίστευτο! Έλληνας δημοσιογράφος ρίχνει νερό στο μύλο της Μέρκελ για να μην έρθουν Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα!

0

Την ίδια στιγμή που όλοι γράφουν ύμνους για την Ελλάδα και τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Κορονοϊό και λένε πως είναι ο καταλληλότερος τόπος για ασφαλείς διακοπές υπάρχει μια φωνή που αν μη τι άλλο θα τη χαρακτηρίζαμε παράφωνη.

Η γερμανική επαρχιακή εφημερίδα Nordwest φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση για ανευθυνότητα απέναντι στους (όποιους) τουρίστες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» όσον αφορά την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι μας οι Γερμανοί στρέφονται κατά της Έλλάδας. Ομως εδώ υπάρχει κάτι που θα κάνει τους πάντες να νιώσουν οργή….

Το συγκεκριμένο άρθρο κατασυκοφάντησης της χώρας μας δεν το υπογράφει Γερμανός αλλά Έλληνας!

Πρόκειται για τον Φέρρυ Μπατζόγλου, ανταποκριτή γερμανικών μέσων στην Ελλάδα που πολλές φορές έχει φιλοξενήσει ο σταθμός στο Κόκκινο…

Και τι λέει ο αθλιος για την Ελλάδα.

«Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα.

Είναι γελοία χαμηλό», ισχυρίζεται στο άρθρο του ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας και συμπληρώνει: «Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο.

Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ», επιμένει.

H Nordwest στον λίβελό της, κάνει όμως και ένα βήμα παραπάνω στην επίθεση αυτή εμπάθειας προς την Ελλάδα.

Πίσω από όλα αυτά, υποστηρίζει, κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σε αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Αφού επαναλαμβάνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ, φθάνει στη διαπίστωση όλα αυτά υπαγορεύονται από μία απέλπιδα προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών!

«Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’», περιγράφει.

«Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές.

Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα», καταλήγει η Nordwest κλιμακώνοντας την επίθεσή της με πλήθος χαρακτηρισμών και χιλιοειπωμένων κοινοτοπιών για την Ελλάδα: «Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει».

Πηγή

Απάντηση