ΑΝΩΔΥΝΟ «ΦΑΓΩΜΑ» ΤΡΩΓΑΔΗ ή ΜΕΓΑΛΗ ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΒΟΧΑ;

0

Αύριο 3 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η θητεία των αντιδημάρχων του δήμου Βέλου-Βόχας.
Ο δήμαρχος κ.Παπακυριάκος ή θα ανανεώσει τις θητείες ή θα κάνει αλλαγές σε πρόσωπα, τα οποία θα αναλάβουν αρμοδιότητες.
Με δεδομένο ότι πλέον ο ισχυρός άνδρας της δημοτικής αρχής είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Ανδρέας Σιάχος άρα και ακλόνητος στην θέση του. Ο κ.Σιάχος είναι πλέον ο έμπιστος συνεργάτης του δημάρχου, ο οποίος τον θεωρεί επιτυχημένο και αναντικατάστατο, όσο και αν διαχέονται διάφορα.
Δεν μπορεί για κανένα λόγο να αλλάξουν οι δύο αντιδήμαρχοι καθαριότητας, κκ. Τριαντάφυλλος και Ράπτης, γιατί με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν έχουν βγάλει από αδιέξοδα την δημοτική αρχή και έχουν σε εξέλιξη ανοικτά θέματα.
Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η θέση του επι 9 συνεχή έτη αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Τρωγάδη, μετά την περίφημη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο καιρό και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στο δημαρχείο. Δεν δημιούργησε μόνο ερωτηματικά αλλά και υπόνοιες για την προσωπική πορεία του κ.Τρωγάδη, στο προσεχές μέλλον.
Είναι κοινό μυστικό στην δημοτική παράταξη Παπακυριάκου, ότι ο μαθηματικός, εδώ και καιρό έχει δική του πολιτική ατζέντα, την οποία άφησε να διαφανεί στην συνέντευξη του.
Αν και είναι ο πιο νέος,ήδη πολύ έμπειρος, παίρνει με ευκολία κάθε φορά 1.000 σταυρούς και αυτός είναι ένας συνδυασμός που τρομάζει…τόσο τον δήμαρχο όσο και τους δελφίνους.
Όλα δείχνουν και οι πληροφορίες το επιβεβαιώνουν, ότι ο δήμαρχος έχει στο μυαλό του να αντικαταστήσει τον κ.Τρωγάδη, με όσα θετικά ή αρνητικά έχει αυτό. Μετρά απλά αν τελικά η αντικατάσταση θα εκληφθεί ως ανώδυνο «φάγωμα» ή απαρχή της μεγάλης ρήξης.
Βέβαια η ρήξη σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αργά ή γρήγορα θα έλθει και είναι εγγύς ο καιρός που ο αντιδήμαρχος θα ζητήσει την ηγεσία του συνδυασμού και μάλιστα με την ευλογία Παπακυριάκου, διότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αυτό.
Το θέμα είναι αν θα γίνει αύριο ή στο μέλλον.
Η παραμονή Τρωγάδη τον κάνει ισχυρότερο, ενώ η αλλαγή του επιθετικότερο.
Σοβαρή σπαζοκεφαλιά για τον δήμαρχο που μέχρι σήμερα δεν είχε τέτοια προβλήματα και ο συνδυασμός του υπάκουε στις αποφάσεις του.
Φαίνεται ότι ήλθε ο καιρός που υπάρχει αμφισβήτηση της επικυριαρχίας του και μάλιστα από την νέα γενιά της παράταξης του.
Τις επόμενες ώρες ο κ.Παπακυριάκος θα κληθεί να αποφασίσει ουσιαστικά για το δικό του πολιτικό μέλλον, το οποίο αναγκαστικά περνά μέσα από τον σχεδιασμό Τρωγάδη.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Το ένα αναγκαστικά θα του σπάσει.

Μιχάλης Αντωνίου

Leave a Reply