Επικαιρότητα

Αντί κατά φύση γάμου, παρά φύση βιασμός. (Άρθρο του Νίκου Νομικού)

«Νέα παρθένος χρηστών ηθών» έμοιαζε η χώρα. Κλεισμένη στο καβούκι της, με τις επιδοτήσεις της και τα ευρωπαϊκά δωράκια της. Δεν ήξερε τι γίνεται πιο έξω.

Έμοιαζε με την κόρη, που ήταν βολεμένη με τα δώρα των γονιών, αλλά παρ’ όλα αυτά ποθούσε ανομολόγητα «γάμου κοινωνία» με το αύριο και την επόμενη – έστω και λίγο δυσκολότερη – ζωή, που αναπόφευκτα θα ζούσε.

Είχε μέχρι τώρα μεγαλώσει προστατευμένα. Οι πολιτικοί την είχαν κρατήσει σε περιβάλλον, που βόλευε εκείνους, αλλά της έλεγαν πως ήταν για το δικό της καλό.

Έμοιαζαν με τους παλαιού τύπου γονείς, που πρόσεχαν πολύ την κόρη για να μην έρθει σε επαφή με τις καινούργιες μόδες και τους ελευθέριους έρωτες και γι’ αυτό της λέγανε πως ήταν καλά μαζί τους.

Το καταλάβαινε ότι δεν θα κρατούσε πολύ η προστασία, αλλά η καθημερινότητά της την έκανε να νοιώθει ασφαλής, της θύμιζε την προηγούμενη ζωή της.

Δεν τόλμησαν οι εκλεγμένοι της άρχοντες να την εκπαιδεύσουν στον τρόπο, που θα της επέτρεπε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αύριο και να επιβιώσει στο ευρωπαϊκό σύστημα.

Το ήξερε η χώρα το πολιτικό σύστημα, που διάλεξε το 2004. Ένας γάμος με το αύριο, απόλυτα φυσικός.

Γνώριζε καλά τα πιστεύω του πολιτικού χώρου, γιατί ποτέ δεν έκρυψε τις επιλογές της «ελεύθερης» οικονομίας, που είχε κάνει από την ίδρυσή του.

Ο χρόνος υπήρχε για την σταδιακή γνωριμία της «νέας παρθένου χρηστών ηθών» με τις χαρές (όπως και με τα ζόρια) της ενήλικης ζωής.

Όμως η προσπάθεια δεν προχώρησε και ο «γάμος» της κόρης με την αυριανή ζωή της διαλύθηκε.

Διάλεξε την επιστροφή στη γνωστή και ασφαλή ζωή, που απολάμβανε πριν, έστω και με τις απόκρυφες επιθυμίες για την απόλαυση της ενήλικης ζωής.

Οι νέοι άρχοντες, της είπαν πως εκείνοι πάντοτε μιλούσαν για τα αναφαίρετα δικαιώματα της προστατευόμενης ζωής της. Με τα γνωστά δωράκια και την καλοπέραση των δανεικών από τους γονείς.

Γνώριζε καλά τα πιστεύω του πολιτικού χώρου, γιατί ποτέ δεν έκρυψε τις επιλογές της «προστατευόμενης» οικονομίας, που είχε κάνει από την ίδρυσή του.

Μόνο που, όπως κάποτε οι γονείς της «παρθένου κόρης χρηστών ηθών» πέθαιναν και ατυχώς τότε η κόρη έπρεπε να βρει σύζυγο για την επόμενη ζωή, έτσι και η «προστατευόμενη» οικονομία είχε πια πεθάνει.

Ανακάλυψε τότε το μεγάλο ψέμα.
Διαπίστωσε, πως από την πρώτη στιγμή το ξέρανε ότι θα την σύρουνε σε βάναυσες μεθόδους για να εκπαιδευθεί στα γρήγορα στη νέα ζωή.

Κατέληξε έχοντας αποτύχει στον «κατά φύση γάμο», να υποστεί «παρά φύση βιασμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close