ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ …. ΣΧΕΔΙΟ ΜADE IN ENGLAND

0

«Εφιαλτικές προβλέψεις φέρνει σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο φαίνεται ότι αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση COBRA του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως αποκάλυψε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, «η κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την φάση καταπολέμησης του ιού και να προχωρήσει σε μια τακτική που στις βιολογικές επιστήμες ονομάζεται «ανοσία αγέλης».

Τα ΜΜΕ στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ δημοσιογράφος στο bbc ειρωνεύτηκε τους Ιταλούς ότι βρήκαν ευκαιρία για ξεκούραση.
«Είναι η προστασία της οικονομίας της χώρας πιο σημαντική από τη λήψη μέτρων για τη δημόσια υγεία ακόμα κι αν αυτό έχει ως συνέπεια να χάσουμε κάποιους αγαπημένους μας», όπως δήλωσε ο Μπορις Τζονσον εντελώς κυνικά..

Ο στόχος είναι να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους παρουσιάζουν τα πλέον έντονα συμπτώματα της ασθένειας, χωρίς το σύστημα υγείας να καταρρεύσει από τον αριθμό των ασθενών.

Η «ανοσία αγέλης» συμβαίνει όταν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εμβολιάζεται κατά μιας ασθένειας, οπότε, λόγω του εμβολιασμού, περιορίζεται η εξάπλωση της ασθένειας.
Στην περίπτωση του COVID-19, όμως, δεν υπάρχει εμβόλιο, οπότε αν υφίσταται τέτοιο σχέδιο, τότε αυτό σημαίνει ότι το 90% του πληθυσμού θα πρέπει να ασθενήσει, ώστε να αναπτύξει αντισώματα για τον συγκεκριμένο ιό.

Και, κάπου εδώ, μπαίνει η στατιστική: ο Π.Ο.Υ. εκτιμά ότι η θνησιμότητα του κορωνοϊού φθάνει το 3,4% που για τη Βρετανία των 57 εκατομμυρίων σημαίνει ότι από τον COVID-19 μπορεί να πεθάνει σχεδόν ένα εκατομμύριο, αν ακολουθηθεί το σχέδιο της «ανοσίας αγέλης».

Όποιος αντέξει λοιπόν; Η αγορά πάνω από τον άνθρωπο; Ή μήπως πίσω από την καχυποψία υπάρχει ένα ορθά μελετημένο, επιστημνικά έγκυρο σχέδιο; Το μέλλον θα δείξει…

Γιώργος Λούκας

Απάντηση