Στο «κυνήγι» των επιχειρήσεων με βιώσιμα οικονομικά μεγέθη έχουν επιδοθεί οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να διαθέσουν τα κεφάλαιά τους. Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Χασάπης, Γενικός Διευθυντής Commercial Banking Eurobank στο πλαίσιο συνεδρίου για την εταιρική διακυβέρνηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, «αυτή τη στιγμή όλες οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν βιώσιμες επιχειρήσεις, με καλή διοίκηση και εταιρική διακυβέρνηση να χρηματοδοτήσουν, με στόχο να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, πριν χορηγήσει ένα δάνειο η Eurobank εξετάζει τα οικονομικά στοιχεία, την φήμη, την πελατεία, τη δομή και την οργάνωση μιας επιχείρησης, καθώς όπως είπε πέρα από την Folli Follie, υπάρχουν τα τελευταία χρόνια αρκετά παραδείγματα από μεσαίες εταιρείες που εμφανίζουν προβλήματα εταιρικής διακυβέρνησης. Η έλλειψη της εταιρικής διακυβέρνησης, υπογράμμισε, οδηγεί στην οικονομική καταστροφή, με αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας, οι τράπεζες να καλούνται να σώσουν την επιχείρηση ή να χάσουν τα χρήματά τους.

Ένα άλλο σημείο που ενδιαφέρει τις τράπεζες προτού αποφασίσουν να χορηγήσουν δάνειο σε μια εταιρεία, συνέχισε, είναι η ύπαρξη μιας ξεκάθαρης αποτίμησης από ανεξάρτητο ορκωτό λογιστή. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα των κεφαλαίων μιας εταιρείας, και η προέλευση ειδικά όταν υπάρχουν ενδοεταιρικές συναλλαγές. Θέλουν να γνωρίζουν πως ακριβώς γίνονται αυτές οι συναλλαγές, για να προσθέσει πως εάν δεν μπορούμε να καταλάβουμε, αποφεύγουμε να εμπλακούμε. «Σε μια εποχή με πολύ λίγες καλές δουλειές, όταν τα οικονομικά στοιχεία είναι καλά, αλλά κάτι δεν μας αρέσει σε μια συναλλαγή να μην μπαίνουμε»,

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here