Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων. Για δικαστική και κοινωνική ταπείνωση του Παύλου Πολάκη έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. τελικά συνεδρίασε αλλά δεν συζήτησε την υπόθεση που αφορά στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού αποδέχθηκε το αίτημα τους να τους παραδοθεί ο πλήρης φάκελος με τα στοιχεία βάσει των οποίων έχουν παραπεμφθεί. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμα δεν γνωρίζουν αν παραπέμπονται με την προοπτική της απόλυσης ή της αργίας!

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 13 Ιουλίου να καταθέσουν υπόμνημα απαντώντας στις όποιες κατηγορίες τους αποδίδονται.

«Η σημερινή εξέλιξη είναι άλλη μια δικαστική και κοινωνική ταπείνωση του αναπληρωτή υπ. Υγείας καθώς αποδείχθηκε ότι είναι παράνομη και καταχρηστική η διαδικασία, γεγονός το οποίο ανάγκασε το δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ είχε εντολές απόλυσης από τον Π. Πολάκη, να ανακρούσει πρύμνα και στοιχειωδώς να προσπαθήσει να εμφανίσει ότι τηρεί κάποια διαδικασία. Εννοείται ότι θα ασκήσουμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας και στα ποινικά και στα πολιτικά δικαστήρια όσον άφορα και το δ.σ. και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής

Νωρίτερα ο κ. Πούλης είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ που συγκάλεσε ο Παύλος Πολάκης με θέμα την απόλυση τεσσάρων ατόμων επειδή δεν εξυπηρέτησαν τις πολιτικές σκοπιμότητες του Υπουργού, ο οποίος ήθελε να ενοχοποιήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε δήλωσή του ο Σταμάτης Πουλής υπογράμμισε ότι το δ.σ του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεδριάζει κατ’ εντολή του κ.Πολάκη ο οποίος δεν μπορεί να συγχωρήσει το γεγονός ότι την εβδομάδα που πέρασε καταδικάστηκε για την εις βάρος του συκοφαντική δυσφήμιση.

«Δεν μπορεί να συγχωρήσει το γεγονός ότι στην εισαγγελία διαφθοράς λόγω των καταγγελιών μας υπάρχει ήδη σχηματισμένη δικογραφία για αδικήματα που τον βαρύνουν προσωπικά και αφορούν 8 εκατ. ευρώ. Προφανώς δεν μπορεί να συγχωρήσει και το γεγονός οτι δεν έχω εξυπηρετήσει εδώ κα 1,5 χρόνο τις πολιτικές του σκοπιμότητες», προσθέτει ο κ. Πουλής και καταγγέλλει ότι ο Παύλος Πολάκης έχει δώσει εντολή στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει με μια εντελώς καταχρηστική και παράνομη διαδικασία για την απόλυσή τους (σ.σ. τέσσερις εργαζόμενοι).

«Πολάκειος η διαδικασία – Θέλει να ενοχοποιήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Έχουν παραβιασθεί θεμελιώδη εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα δεν έχουμε λάβει γνώση του υλικού, δεν έχουμε λάβει γνώση των χρονικών περιθωρίων η ατζέντα είναι κρυφή. Για άλλο πράγμα μας καλούν και τεχνηέντως βάζουν στην ατζέντα την απόλυση. Είναι εντελώς “πολάκειος η διαδικασία”», τονίζει στη δήλωσή του ο Σταμάτης Πουλής.

Ο κ. Πουλής έκανε λόγο για παράνομη και καταχρηστική διαδικασία, για πολιτική δίωξη με εντολή Πολάκη την οποία έχει προαναγγείλει πολλές φορές. «Είμαστε 4 άτομα και αφορά τα 3 που δεν έδωσαν τις ψευδείς βεβαιώσεις που είχε ζητήσει ο κ. Πολάκης για να ενοχοποιήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από τον Μάρτιο του 2017 την πρώτη στιγμή που αρνηθήκαμε να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες έχει ονομαστικά αναφερθεί από τη Βουλή στο πρόσωπό μας και έχει προαναγγείλει τις διώξεις μας, με μια διαδικασία που παραβιάζει εντελώς τα συνταγματικά μας δικαιώματα», προσέθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής για την Υγεία, στη Βουλή, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, κατηγόρησε για απιστία τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, ενώ αποκάλυψε πως συνεργάτες του κ. Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, ενώ ταυτόχρονα υποχρεούται να διαγράψει σχετική σε βάρος του ενάγοντα ανάρτηση και να αναρτήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πως από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προέκυψε ηθική βλάβη σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, για κάθε μέρα καθυστέρησης ως προς την υλοποίηση της απόφασης θα ισχύει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

«Υπόδικο για υπεξαίρεση 140.000 ευρώ επιβράβευσε ο Πολάκης»

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Πουλή, ο Παύλος Πολάκης έχει 3 συμβούλους δικούς του στους οποίους εδώ και 18 μήνες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και την παράνομη κατοχή των σχετικών φακέλων. «Έχει στενό συνεργάτη σύμβουλο, μέλος ΜΚΟ. Ο πρόεδρος της ΜΚΟ είναι και σύμβουλος της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπόδικος για υπεξαίρεση 140.000 ευρώ από κονδύλια ΜΚΟ και αυτόν ο Πολάκης τον επιβράβευσε και τον έστειλε σύμβουλο του κ. Μουζάλα για θέματα ΜΚΟ. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καμπουράκη, πρόεδρο της actup.hellas», τόνισε ο κ. Πουλής.

«Κατά παραγγελία Πολάκη η απόλυσή μας»

Στη συνέχεια ο κ. Πουλής σημείωσε ότι η απόλυση τους βασίζεται στο πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο έγινε κατά παραγγελία του Π. Πολάκη και αφορά τις υποτιθέμενες 22 προσλήψεις επί θητείας Αδ. Γεωργιάδης για τις οποίες οι ίδιο δεν έδωσαν ψευδείς βεβαιώσεις όπως ζήτησε ο Π. Πολάκης.

Δικηγόρος εργαζόμενων: Πρόκειται για θεσμική εκτροπή

Στο μεταξύ πληρεξούσια δικηγόρος του σωματείου, Έφη Σαλμά, και των 4 υπαλλήλων που έχουν κληθεί για ακρόαση στο δ.σ. του κεελπνο δήλωσε ότι αυτό που διαπιστώνει είναι ότι αποτελεί θεσμική εκτροπή να καλούνται οι υπάλληλοι για να τοποθετηθούν για το αν θα τεθούν ή όχι σε αργία και την ίδια στιγμή μέσα στην ίδια ημερήσια διάταξη να έχει τεθεί θέμα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους.

«Με απλά λόγια καλούνται να ακουστούν για το αν θα μπουν ή όχι σε αργία ενώ έχει προαποφασιστεί η απόλυση τους. Είναι νομικά άτοπο παραβιάζει κάθε δικαίωμα είναι και βαθύτατα ανήθικο και θεσμικά απαράδεκτο. Θέλω να δω το συμβούλιο, να εκθέσω τις απόψεις μας και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, επιφυλασσόμενοι για κάθε δικαίωμα μας. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, δεν νοείται εμπαιγμός υπάλληλων με τη θέση τους και το ψωμί τους», τόνισε η κ. Σαλμά.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here