Αμερικανικό fund βλέπει άλμα 100% για τις ελληνικές μετοχές το 2020

0

Ελλάδα εξακολουθεί να «ψηφίζει» φανατικά το fund Helm Investment Partners, που την περασμένη χρονιά πόνταρε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κέρδισε!

Σύμφωνα με το Forbes, ο ιδρυτής του fund, Philip Reade, δηλώνει bullish (αισιόδοξος) για την ελληνική κεφαλαιαγορά το 2020, προβλέποντας ράλι έως 100% για τις ελληνικές μετοχές.

Οι προοπτικές ανόδου
«Υπάρχει προοπτική μεγάλης ανόδου στην Ελλάδα», εκτιμά ο Reade, ενώ εστιάζοντας στις τραπεζικές μετοχές επισημαίνει «το 2020 οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να καταγράψουν ράλι από 50% έως 100%».

Μάλιστα, κάνει ειδική αναφορά και στη μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία βλέπει υπερδιπλάσια κέρδη, λόγω της ισχύος που παρουσιάζουν τα θεμελιώδη μεγέθη της.

«Η διακυβέρνηση της χώρας, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην άνοδο της ελληνικής αγοράς», σχολιάζει ο Reade και προσθέτει: «Οι πρωτοβουλίες του Μητσοτάκη αποδίδουν καρπούς, καθώς στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στη συγκράτηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και στην εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών. Ο πρωθυπουργός ακούει τη φωνή της λογικής και εφαρμόζει φιλοαναπτυξιακές πολιτικές».

Αυτή είναι και η πάγια επενδυτική στρατηγική που ακολουθεί το fund.

Ο ιδρυτής του ψάχνει χώρες που έχουν εξέλθει της κρίσης και αγοράζει μετοχές κρατικών εταιρειών με υψηλά επίπεδα ρευστότητας.

πηγη

Απάντηση