Αλέξανδρος Νικλαν: Η περίεργη γεωγραφία των δομών φιλοξενίας…

0

Στον Χάρτη που τοποθετώ είναι τα σημεία δομών “φιλοξενίας” μεταναστών όπως καταγράφονται μέχρι στιγμής. Το ενδιαφέρον που προκαλώ τον κάθε ένα να δεί είναι πώς οι δομές βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και μάλιστα αρκετές φορές έιναι δίπλα σε κεντρικές οδούς ή σε πολύ κρίσιμα σημεία ενδιαφέροντος (διυλιστήρια, στρατόπεδα, κ.α.)

Στον χάρτη με μπλέ αστέρια είναι οι δομές και με κόκκινα βέλη οι οδεύσεις εκτός και εντός Αττικής. Θυμίζω πώς εντός Αττικής δεν υπάρχει παρά κλάσμα δυνάμεων της χώρας, ενώ παράλληλα όλα τα σημεία των δομών αποτελούν “λαιμομπούκαλα” για κάθε είδους ροή. Ακόμα και ο Πειραιάς αν και δεν έχει δομές εκεί (έχεις όμως το κέντρο της Αθήνας που είναι μια τεράστια δομή από μόνη της), αποτελεί λαιμομπούκαλο καθώς η έξοδος λόγω λιμένα δεν μπορεί να είναι μαζική.

Και επειδή αρκετοί διαβάζουμε ιστορία, πληροφοριακά να αναφέρω πώς περίπου στα ίδια σημεία , είχε γίνει τοποθέτηση δυνάμεων στον εμφύλιο της χώρας μας, είτε από τους Κομμουνιστές, είτε από τις Κυβερνητικές δυνάμεις. Ο σκοπός τότε ήταν ο απόλυτος έλεγχος της περιοχής, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα όταν επιχειρήθηκε η μάχη της Αττικής.

Απλά τροφή προς σκέψη, ειδικά απο ανθρώπους των ΕΔ και φίλους μάχιμους (με θητεία στο εξωτερικό) που γνωρίζουν τι σημαίνει ” κύκλος ασφαλείας “

Leave a Reply