Επικαιρότητα

«Αθώος ο καθείς μέχρι αποδείξεως του εναντίου», το ξεχάσαμε;;;;;

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ τα λεγόμενα κανενός ανθρώπου που καταγγέλλει πως υπέστη βία…. Μιλώ για το περιστατικό που καταγγέλλεται από νεαρό φοιτητή στην Τρίπολη ο οποίος μιλά για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα του παιδιού αμφισβητώ όμως τα κίνητρα εκείνων που πιάνουν στα χέρια τους ένα πανό και διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας. Μιλώ για εκείνους που σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι αναφωνούν «Σταύρωσον – Σταύρωσον αυτόν» όχι στα πλαίσια μιας δίκης , αλλά πριν ακόμα αυτή γίνει, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο κατηγορούμενος αποδειχτεί πως είναι ένοχος…

Είδα τις φωτογραφίες από την πορεία στην Τρίπολη. Θυμάται κανείς από αυτούς άραγε πως «όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου;»

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα του παιδιού

Αμφισβητώ τα κίνητρα των αντιδρούντων οι οποίοι με μεγαλοστομίες καταδικάζουν και ζητούν παραδειγματικές τιμωρίες… παρακινούν μια ολόκληρη κοινωνία να βάλει ενάντια σ ένα σώμα το οποίο σαφώς και δεν απαρτίζεται στο σύνολό του από αγγέλους αλλά… τουλάχιστον έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί, να απαντήσει, να μιλήσει!

Η άποψη της αστυνομίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του φοιτητή

Άλλο δεν την πιστεύω και άλλο καταλήγω πως είναι ψεύτικη.

Αναρωτιέμαι. Αν όλα συνέβησαν έτσι όπως λέει ο νεαρός, ήθελε ο αστυνομικός να «μπλέξει»;

Δεν φανταζόταν πως ο νεαρός θα τον καταγγείλει; Πως θα φανούν τα σημάδια στο κορμί του;

Η δικαιοσύνη θ αποφανθεί ως η πλέον αρμοδία…

Όλοι οι υπόλοιποι ας κατέβουμε από τη δικαστική έδρα, ας αφήσουμε το σφυρί και ας περιμένουμε πριν να βγούμε στους δρόμους με πανό και συνθήματα, πρίν ουσιαστικά να προπαγανδίσουμε για να πούμε «εμείς είμαστε οι καλοί, εμείς είμαστε οι σωστοί και οι δίκαιοι» ίσως για να αποκομίσουμε οφέλη, τα όποια οφέλη μελλοντικά…

Όλοι είδαμε, όλοι γνωρίζουμε ποιοι ήταν στην πορεία σήμερα και ποιούς εκπροσωπούν…

Υ.Γ :Δικαιολογία μπορεί να έχει ένας νεαρός λόγω ηλικίας, ένας πατέρας λόγο ενστίκτου προστασίας του παιδιού του, δικαιολογία όμως δεν έχει ένας κομματικός σχηματισμός ούτε ένας φορέας αν ελαφρά τη καρδία, και χωρίς να γνωρίζει γεγονότα, ενστερνίζεται απόψεις και καταστάσεις…. Καλό μας βράδυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close