Παρεβρεθήκαμε σήμερα στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου των Αγίων Θεοδώρων όπου και ενημερωθήκαμε για τη μεταφορά 200 περίπου μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής εκεί με αρκετά παιδιά.

Παρών ήταν και ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κ.Δήμας Χρήστος με απόντες τους 3 Κυβερνητικους Βουλευτές πού αν και προσκλήθηκαν όπως μας είπαν δεν ήρθαν.
Αυτό πού πραγματικά εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι δεν γνώριζε ούτε η Δημοτική αρχή αλλά ούτε και η Αστυνομία για τη μεταφορά αυτή.
Έχοντας αλλάξει τα δεδομένα μεταφοράς και εγκατάστασης μεταναστών σε περιοχές της Ελλάδας με νόμο πού ψηφίστηκε το 2015, μπορεί κάθε ΜΚΟ πού ασχολείται με την εγκατάσταση μεταναστών να τους μεταφέρει σε όποια περιοχή θέλει χωρίς καν να ενημερώσει τις τοπικές αρχές.
Ένας νόμος πού θεωρείται τραγελαφικός αφού ούτε ο Δήμος ούτε η Αστυνομία έχουν λόγο ως προς την ενημέρωση αλλά και την εγκατάσταση.
Η μετανάστευση δεν είναι απλά μία διαδικασία αλλά ένα οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο που μόνο κεντρικά αντιμετωπίζεται.
Ερωτήματα όπως:
Υγειονομικές συνθήκες -Δημόσια υγεία-Επαρκές ιατρικό προσωπικό..
Εκπαίδευση παιδιών μεταναστών- Δομές-Εκπαιδευτικό προσωπικό….
Ασφάλεια περιοχής-Ενίσχυση Α.Τ-Αστυνόμευση…..
θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί πριν την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών.
Είναι άραγε όλα αυτά λυμένα για να αντέξει μια τοπική κοινωνία να ζει σε τέτοιες συνθήκες;
Και επειδή η διαχείριση της όλης κατάστασης είναι εθνικό και κυρίως ευρωπαϊκό θέμα όλα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να μην μεταφέρονται στους Δήμους αλλά να λύνονται πριν καν την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών. Ας ελπίσουμε ότι και στον τόπο μας όλα αυτά αν και κατόπιν εορτής θα λυθούν και θα υπάρξει μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των κατοίκων με τους μετανάστες δεδομένου ότι το φαινόμενο αυτό το έχουμε αντιμετωπίσει και σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής μας.
Γιατί ναι μεν ζητείται υποστήριξη από το Κράτος προς τις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει όμως προηγουμένως να έχουν διαμορφωθεί οι απαραίτητες συνθήκες από τον κρατικό μηχανισμό σε όλους τους τομείς έτσι ώστε οι Δήμοι και να αντεπεξέλθουν αλλά και να μην δέχονται τετοιες ισχυρές πιέσεις σε ότι αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων και των δημοτών τους.
πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here