Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι «εισέβαλαν»  στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας και ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο, όπου και επεδίωξαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην περικοπη του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Γραφειο υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στεργιου Πιτσιόρλα   Παραμένουν μέχρι να συναντήσουν τον

 

Πόρτα βίντεο 1

 

Ντου ΠΟΕ ΟΤΑ

 

ntouu2
ntouu3

 

oikonomikwn5
oikonomikwn3

 

ntouu6
ntouu5
ntouu4
ntouu11

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Κατ’ απαίτηση των δανειστών η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τα Τεχνικά Συνεργεία των Δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν το Επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας.

Η απόφαση της περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που μεθοδεύεται εδώ και μήνες, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα παλέψουμε για να μην γίνει πράξη».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, όπως επίσης και την κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά.

Περίπου 150 εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης ενώ έχουν φέρει κι ένα απορριμματοφόρο. Να σημειωθεί πως στην είσοδο του υπουργείου βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

oikonomikwn2
oikonomikwn1

Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ: Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το υπουργείο αλλιώς ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here