Υγεία/Ομορφιά

Έτσι θα φτιάχνεις τραγανές τηγανητές πατάτες

Μέχρι σήμερα αυτό που έκανες είναι να καθαρίζεις τις πατάτες, να τις πλένεις και να τις ρίχνεις στο τηγάνι ώσπου να πάρουν το γνωστό χρυσοκίτρινο χρώμα. Πάνε αυτά, ανήκουν στο παρελθόν. Αν θες να μην στερηθείς ποτέ τις πατάτες τηγανητές, μάθε να τις φτιάχνεις τηγανίζοντας στο μισό χρόνο, μέχρι να «γίνουν» εξωτερικά. Για το μέσα τους έχεις φροντίσει ήδη, βράζοντάς τις.

Αφού, λοιπόν, βράσουν τόσο ώστε το πιρούνι να τρυπάει μέχρι τα μισά της πατάτας, τις στραγγίζεις, τις αποφλοιώνεις (αν θες, διατηρείς τη φλούδα και τις κάνεις country) και τις ρίχνεις στο τηγάνι με λάδι και αλάτι. Μ’ αυτόν τον τρόπο η πατάτα θα λιώνει εντός και στο εξωτερικό της θα κάνει το λατρεμένο κρατσάνισμα που δεν μπορείς να απαρνηθείς με τίποτα. Ρίξε και ρίγανη, της πάει πολύ.

πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close