Ας πούμε ένα παραμύθι…

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια δοξασμένη πόλη. Η πόλη αυτή είχε πολλές ομορφιές. Είχε πολύ όμορφο παραλιακό μέτωπο, αρχαιολογικούς θησαυρούς που αν τις είχαν άλλοι θα βαριούνταν να κόβουν εισιτήρια, συνδύαζε βουνό και θάλασσα, για να μην τα πολυλογούμε ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός…

Καποια στιγμή εκεί γύρω στο 2015 βγήκε ενα πρόγραμμα από τους κουτοευρωπαίους με όνομα Ψηφιακή Σύγκλιση.

Σκοπό είχε σύμφωνα με την περιγραφή τις Υπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη (ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική μάθηση, ηλεκτρονική ενσωμάτωση κ.λπ.)

Στόχος του έργου ήταν, η ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων υπηρεσιών, πληροφόρησης και τηλεπικοινωνιών που θα παρέχονται σύμφωνα με την τοποθεσία των χρηστών (location-based) πάνω από τα ασύρματα δίκτυα πρόσβασης (hotspots) που διαθέτει σήμερα (και συνεχώς διευρύνονται) ο Δήμος Κορινθίων. 

Πως θα πετύχαιναν το στόχο:
– Θα αναπτυχθούν υπηρεσίες καινοτόμου χαρακτήρα που στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού-πολιτισμικού προϊόντος του Δήμου Κορινθίων παρέχοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης με πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας, καταλυμάτων κ.α.
– Θα αναπτυχθούν και θα αξιολογηθούν καινοτόμες τεχνικές για την υποστήριξη μιας σειράς τοπικών δημοτικών υπηρεσιών διευκολύνοντας έτσι το έργο των υπαλλήλων του δήμου και προς το γενικότερο όφελος των κατοίκων.

Και βέβαια επειδή κάνουμε πετυχημένο έργο τα καταφέραμε… Το ολοκληρώσαμε με μόλις 341.912 €

Μπορείτε να το δείτε κιολλας εδώ…

Εχουμε λοιπόν σύμφωνα με το εργο όχι απλώς μια «ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» αλλά μια πόλη διάνοια…

Παρέχουμε στον επισκέπτη υπηρεσίες καινοτόμου χαρακτήρα που στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού-πολιτισμικού προϊόντος του Δήμου Κορινθίων παρέχοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης με πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας, καταλυμάτων !!!

Και ενώ το παραμύθι θα τελείωνε χωρίς κανένα Δράκο και θα ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Ερχεται ο αντιδήμαρχος τουρισμού και καθορίζει την

αναγκαιότητα  ανάθεσης, για τη δημιουργία Ανάλυσης και Σχεδίου Μάρκετινγκ του τουριστικού προϊόντος προορισμού & δημιουργική στρατηγική & master plan προώθησης του Δήμου Κορινθίων .
Αντικείμενο του έργου / ενέργειας θα είναι η εξέταση και η ανάλυση των ακόλουθων ζητημάτων :
-Ανάλυση μάρκετινγκ με βάση τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προορισμού, μετά και από την αναγνώριση και ανάλυση των τουριστικών υποδομών και δυνατοτήτων του προορισμού (έρευνα κι ανάλυση στοιχείων
-Συγκέντρωση των χαρακτηριστικών που μπορούν να συντελέσουν στην δημιουργία ανταγωνιστικής ταυτότητας και πρότασης αξίας για το προϊόν/προορισμό.
-Ανάλυση των κυριότερων ισχυρών και αδύναμων σημείων του προορισμού
-Ανάλυση που αποσκοπεί στην διαπίστωση τυχόν αδυναμιών ώστε να προταθούν λύσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα  στρατηγική τοποθέτηση και δημιουργία ανταγωνιστικής ταυτότητας για το προϊόν, ώστε να ξεχωρίζει από ανταγωνιστικά προϊόντα/προορισμούς και να προσελκύει τα κατάλληλα κοινά στόχους.
-Ορισμός των ελκυστικότερων αγορών στόχων και τμημάτων αγοράς, με βάση την προσδοκώμενη κερδοφορία και σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του προορισμού  σχεδιασμός και προσδιορισμός επικοινωνιακών και προωθητικών ενεργειών
Η παρουσίαση των θεματικών και εμπειριών που ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού, τους στόχους και την ελκυστικότητα του τμήματος αγοράς που απευθύνονται.
Σκοπός:Η σύνθεση του βασικού τουριστικού προϊόντος του προορισμού (χαρτοφυλάκιο και κύρια προϊόντα προτεραιότητας), η ανταγωνιστική του ταυτότητα, η δημιουργία του κεντρικού μηνύματος διαφοροποίησης, η δημιουργική πλατφόρμα και το σχέδιο ενεργειών προβολής που θα το καθιστούν ελκυστικό και ανταγωνιστικό στις ομάδες στόχους.
Η παραπάνω δράση :Βαρύνει τον Κ.Α. 00/6431.0006 Έτους 2017 με το ενδεικτικό ποσό των 15.000,00 ευρώ (υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση )
Βαρύνει τον Κ.Α. 00/6431.0006 Έτους 2018 με το ενδεικτικό 15.000,00 ευρώ (έχει γίνει σχετική πρόβλεψη στο σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2018).”Προτείνουμε Να συμπεριληφθεί στην πρότασή σας για την διάθεση πιστώσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον Ν.3463/2006 άρθρο 158 παρ.3 περ. δ’.>>Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Δ/νσης Τοπικής Ανάπτυξης Υπηρεσιών του Δήμου και τις διατάξεις του άρθρου 158 § 3δ του Ν. 3463/2006.

Δηλαδή με 45 ψωροχιλιάρικα θα πετύχουμε ξανά το ίδιο πράγμα που είχαμε πετύχει με 300 και κάτι ψιλά;

Γιατί νέα ανάθεση;

ΑΛήθεια αυτοί οι εμπλεκόμενοι φορείς τι παρέλαβαν από την εργολαβία των
341.912€ που έληξε στις 31/12/2015

Μαλιστα ψάχνοντας είχαμε και άλλες απορίες…

Το εργο ολοκληρώθηκε στις 31-12-10

Γιατί έληξε 31-12-15;

Αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 27-06-13 εχει σύμφωνα με το φορεα ολοκληρωθεί το οικονομικό και φυσικό αντικείμενο.

Για αυτό λέω σε αυτούς που μιλάνε για Εξυπνη πόλη μήπως να ψάξουν λίγο καλύτερα γιατί η πόλη ήδη έχει εξυπνοποιηθεί… Απλώς οι πολίτες από ότι φαίνεται είναι τόσο κουτοί που δεν το αντιλαμβάνονται…

Ή εκτός αν πληρώσαμε για έργο που κανείς δεν ξέρει τι τελικά αποτέλεσμα έχει ή αν τελικά έγινε… Αλλά δε νομίζω να εγινε κάτι τέτοιο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here