Ο εκλογικός κλοιός σφίγγει και η μάχη των γυναικών στα ψηφοδέλτια δε θα μπορούσε να μην σχολιαστεί.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για το 40%, για τις γυναίκες, για τις εκλογές ας δούμε όμως τα τρέχοντα δεδομένα αναλυτικά, η κυβέρνηση προώθησε την αύξηση της ποσόστωση φύλου στην εκλογική διαδικασία και στα συλλογικά όργανα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας πρότεινε ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλο να ανέρχεται τουλάχιστον στο 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων μελών για το Δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, πρότεινε να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο με το 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων μελών του Περιφερειακού συμβουλίου, ο αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο.

Κατ΄ελάχιστο έχει οριστεί στο 1/3 η συμμετοχή από κάθε φύλο ως υποψηφίων στα ψηφοδέλτια για τις τοπικές εκλογές. Κατά ισχύοντα, στις περιφερειακές εκλογές κάθε συνδυασμός πρέπει να συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους άνδρες- γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον στο 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Και καλοί οι νόμοι, και η αύξηση ποσόστωσης φύλου μήπως όμως έχει παρερμηνευτεί λίγο; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βλέπουμε γυναίκες στα εισέρχονται καθημερινά σε ψηφοδέλτια και να μην τις είχαμε ξανά δει ποτέ και να αναρωτιόμαστε: «Αυτή τώρα ποια είναι;»..

Κατά ένα μεγάλο ποσοστό η επιλογή των γυναικών δεν γίνεται από την ικανότητα της και την πολιτική της καριέρα αλλά από την ομορφιά της, από την φινέτσα της «από τον γυναικείο αέρα της».

Αλλού είναι το πρόβλημα στην πολιτική αλλά, βλέπετε, η ποσόστωση είναι τσάμπα..
Ήδη στην Κορινθία η «μάχη των γυναικών» στα ψηφοδέλτια φαίνεται να έχει ταλαιπωρήσει αρκετά.

Το «ασθενές» φύλο έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους υποψηφίους και δεν είναι λίγες αυτές που γλιστράνε και πηδάνε διακριτικά από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο..

Οι γυναίκες ικανές και με διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά είναι από ότι «φαίνεται» πολλές γιατί όμως είναι πρόβλημα;

Αχ! Αυτές οι γυναίκες μέχρι και στις εκλογές ταλαιπωρούν και την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και των Δήμο Κορινθίων και όχι μόνο..

Τι μας επιφυλάσσουν άραγε οι εναπομείναντες δύο μήνες;

Πόσες μεταγραφές και πόσες αποχωρήσεις στο παρά 5 θα δουν ακόμα τα μάτια μας;

Ν.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here