Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό που έγινε στις παράλιες, ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα

0

Στο άνοιγμα των παραλιών και των καταστημάτων στάθηκε με παρέμβασή του σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη».

«Ο ξένος Τύπος είδε το άνοιγμα των παραλιών και έγιναν αφιερώματα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μέσω του ΣΚΑΪ, για να πει σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης ποτού και μουσικής στις παραλίες, πως με το άνοιγμά τους «δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες».

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου, σημείωσε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί. Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα  καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160% της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

«Δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου στο 60%», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%».

Ο υπουργός τόνισε ότι καταστήματα εστίασης στην πλειοψηφία τους θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου και «η όλη δουλειά της κυβέρνησης τώρα είναι να πάρει μπρος ο τουρισμός».

Πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και μέχρι να αρχίσουν να έχουν πάλι πελάτες και να πάρει μπρος ο τουρισμός πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «τα δικαιολογητικά για τα πακέτα στήριξης έχουν μειωθεί».

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν θα έχουμε νέο lockdown στο μέλλον, καθώς «είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά».

Πηγή

Leave a Reply