Νέο όνομα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κορινθία ;

Ενα νέο όνομα έρχεται από δημοσίευμα μεγάλης Αθηναϊκής ιστοσελίδας που εμπλέκει τα πράγματα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Κορινθία.

Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό δικηγόρο με βαρύ όνομα στο φορέα των δικηγόρων του κόμματος και με καταγωγή από την Κορινθία. Έχει μάλιστα και δυνατή ομάδα στην περιοχή που θα τρέξουν για αυτόν αν πάρει και οριστικά το χρίσμα.

Προκειται για τον Παναγιώτη Ανδρικοπουλο, από το Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III της Γαλλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και το δίκαιο των επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Assas, Paris II της Γαλλίας. Αφού εργάστηκε στο νομικό τμήμα εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών στη Μασσαλία έγινε δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1996. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ασκεί μάχιμη δικαστηριακή δικηγορία με ειδίκευση στο αστικό, διοικητικό και ποινικό δίκαιο. Είναι εντεταλμένος καθηγητής εμπορικού δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris XIII).

Έχει αναπτύξει ποικίλες δραστηριότητες σε τοπικό, κοινωνικό και επιστημονικό επίπεδο. Είναι μέλος διαφόρων κοινωνικών, επιστημονικών, νομικών σωματείων και συλλόγων πολιτικού προβληματισμού, συμμετέχει ενεργά σε think tanks της Ελλάδας και του εξωτερικού με αντικείμενο τις οικονομικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Υπήρξε μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, και υπηρέτησε ως ειδικός νομικός σύμβουλος στο νομικό γραφείο της Κυβέρνησης.

Ανέπτυξε πλούσια φοιτητική δράση ως αντιπρόεδρος των φοιτητών του Παν/μίου Paris II και στη συνέχεια στην Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών ως και στην επιτροπή διεθνών σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ως δημότης Σικυωνίων (Κιάτο) έχει προβεί σε πληθώρα παρεμβάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για τα προβλήματα της περιοχής. Είναι προεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Δικηγόρων της Νέας Δημοκρατίας από το 2010.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου σε αθηναϊκές και περιφερειακές εφημερίδες, δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί και εργασίες του έχουν καταχωρηθεί σε κέντρα ευρωπαϊκών μελετών.

Δείτε το άρθρο…

http://www.parapolitika.gr/article/psifodeltia-me-souper-ekplixis-sti-nea-dimokratia

 Επιστροφή